PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

in het hart van De Maasduinen

Welkom in het hart van de Maasduinen, Bergen, gelegen in de Nederlandse provincie Limburg. Met zijn pittoreske landschap en charmante dorpjes is Bergen een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie.

Het gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met glooiende heuvels, bossen en heidevelden om te verkennen. Er zijn ook veel culturele en historische attracties te ontdekken, zoals de ruïnes van Bleijenbeek in Afferden of de eeuwenoude toren op het kerkhof in Oud-Bergen. Naast zijn adembenemende landschappen en rijke geschiedenis is Bergen ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. En voor degenen die van watersporten houden, biedt de Maas rivier mogelijkheden om te varen en te vissen. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie of een actief buitenavontuur, het hart van de Maasduinen heeft voor iedereen iets te bieden. Kom dus bij ons langs en ontdek de natuurlijke schoonheid en rijke cultuur van deze prachtige regio!

Wie van de natuur houdt, moet in De Maasduinen zijn. Ontdek de schaapskooi, ga op avontuur in het Speelbos, neem het trekpontje over het Reindersmeer, ontdek de stuifduinen en struin over de heide. Het landschap biedt zoveel variatie. Meren, duinen, bos, heide. Ga op pad en wandel uren ongestoord door deze streek.

Op de fiets of te voet ontdek je deze streek het beste. Plan je eigen route aan de hand van het uitstekende wandel- en fietsknopenpuntennetwerk of kies één van de vele themaroutes die je langs de mooiste plekjes in De Maasduinen leiden.

Ontdek de kunstenaars in De Maasduinen. Bezoek de pottenbakkers, galerieën en exposities. Ontdek de vele kunstwerken onderweg. Alle verhalen laten je duizelen. Uitgekeken op de kunst dan is het tijd voor een ontdekkingstocht naar de verhalen van weleer. De historische gebouwen vertellen ze graag door.

Lekker er op uit met het gezin. De natuur in. Klimmen, klauteren en rennen. Genieten van het buiten zijn, stokken verzamelen, met bladeren gooien, vogels spotten. In De Maasduinen leven de kinderen zich helemaal uit.

Onze verhalen

Wandelpin - Wandelen Landgoed de Hamert in Wellerlooi

Wandelpin - Wandelen Landgoed de Hamert in Wellerlooi

Landgoed de Hamert in ToerActief

Landgoed de Hamert in ToerActief